Nieuw bestuurslid | Update Aziatische Hoornaar | Succesvolle editie LOI
Bekijk online
Imkernieuws

##aanhefmailing##,

De lindedracht is ten einde, het is tijd om de zomerhoning te slingeren en de bijen klaar te maken voor de winter. Daarnaast is het ook duidelijk te merken dat het vakantietijd is. Het verenigingsleven gaat op een lager pitje terwijl het persoonlijk leven meer aandacht krijgt. In deze editie van Imkernieuws verwelkomen we Bert Hazelaar als nieuw bestuurslid, blikken we terug op de internationale reis van onze jonge bijenhouders, de 12de editie van de Landelijke Open Imkerijdagen en blikken we vooruit op Bijenhouden nummer 4 die begin augustus op de mat zal vallen. 
Namens iedereen bij de NBV wensen we je een fijne vakantieperiode toe. Laat ons vooral weten waar je zit. 

Bert Hazelaar, nieuw bestuurslid NBV

Met veel enthousiasme verwelkomen we Bert Hazelaar als nieuw bestuurslid van de NBV. Bert is, sinds kort, gepensioneerd dierenarts en groot liefhebber van dieren en inmiddels bijen in het bijzonder. Door zijn achtergrond als dierenarts heeft hij speciale interesse in bijengezondheid. Wilde bijen en biodiversiteit zijn daarnaast thema's waar Bert zich voor in wil zetten. 
Namens de hele NBV heten we Bert van harte welkom! 

Succesvolle 12e editie Landelijke Open Imkerijdagen

In het weekend van 8 en 9 juli openden door het hele land bijna 200 bijenhouders de deuren voor bezoekers. Ondanks of dankzij het mooie weer waren het fantastische dagen met goede gesprekken en oprechte belangstelling van bezoekers.
Het is altijd prachtig om mensen een kijkje te geven in de wondere wereld van de bijen.
Dank aan alle deelnemers voor jullie deelname. 🙏

Terugblik International Meeting Young Beekeepers 2023

Afgelopen vrijdag keerde TeamNL 🇳🇱 terug van IMYB 2023 uit Slovenië. 🐝🧡 "Een fantastische ervaring met een groep geweldige mensen" volgens Jarno. Voor Fien had het WK een gouden randje, zij werd met haar 'gemengde team' (6 jonge imkers uit verschillende landen) eerste! 🥇 Nog nooit heeft Nederland zo'n mooi resultaat bereikt.

Bekijk de aftermovie van deze internationale reis

Bijenhouden nr. 4 - augustus

In augustus valt de nieuwe 𝗕𝗶𝗷𝗲𝗻𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗻 weer op de mat. In deze editie veel aandacht voor de varroamijt. Het einde van het bijenseizoen nadert en dus een goed moment om weer wat extra aandacht te besteden aan deze mijt en de behandelingen ertegen. Uiteraard vind je in deze editie ook weer inhoudelijke artikelen over biodiversiteit, bijengezondheid, NBV Nieuws en nog veel meer! We wensen je alvast veel leesplezier toe. 🐝📰

Met de komst van de nieuwe website is de literatuurlijst van 𝗕𝗶𝗷𝗲𝗻𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗻 even niet beschikbaar geweest. Gelukkig is de literatuurlijst weer te vinden onder bijenhouders.nl/literatuurlijst.

- Advertentie -

Bijenkasten.nl

Bijenkasten.nl verkoopt duurzame bijenkasten van de hoogste kwaliteit! Gemaakt in onze eigen timmerfabriek in Utrecht. Wij verkopen ook losse onderdelen en andere imkerbenodigdheden, waaronder ramen, moerroosters, kunstraat, glaswerk en honingslingers. 

www.bijenkasten.nl
Californiëdreef 26, 3565 BL Utrecht

- Advertentie -

Imkerwerk juli - augustus

Ben Som de Cerff deelt in onderstaande blogs met jou zaken die juist in deze maand spelen:

De verzegeling van honing
Washboarden, stertselen of ventileren?
Van miniplus naar Dadant in drie maanden

Meer BijenBlogs vind je hier

 

Status Aziatische hoornaar

De Aziatische hoornaar is bezig met een opmars in Nederland. De hoornaar gaat een volgende fase van haar levenscyclus in. Dit betekent dat de koninging het nest niet meer verlaat en de werksters haar werkzaamheden van fourageren en nestbouw overnemen. De inzet van selectieve vallen is tijdelijk ineffectief. 

Lees verder

- Advertentie -

Imkershop.nl

Honingoogsten

Ontdek onze handige honingoogstproducten, waaronder:

Alles wat je nodig hebt om jouw heerlijke honing te verzamelen!

- Advertentie -

Deelname internationaal onderzoek bijengezondheid

Bijengezondheid is een van de belangrijkste thema's voor de NBV. Daarom steunen we (internationale) onderzoeken met potentie. Een van deze onderzoeken op dit gebied is B-GOOD. Via deze mailing willen we je vragen om je bijdrage te leveren aan het wetenschappelijk onderzoek.

Lees verder
Imkerkalender

Fysieke studiedagen november

11, 18 en 25 november 2023 - Assen, Breda, Sint Pancras en Merkelbeek

De data van de jaarlijkse NBV studiedagen in november zijn bekend. Er zullen vier fysieke studiedagen zijn. Deze vinden als volgt plaats:
11 november - Assen
18 november - Breda
25 november - Sint Pancras en Merkelbeek

Meer informatie lees je in Bijenhouden nummer 4 van 1 augustus en later via andere kanalen. Noteer de data nu alvast in je agenda.

Webinar studiedagen november

2 en 16 november 2023

Er zullen twee webinars worden gehouden tijdens de NBV studiedagen in november. Deze vinden plaats op 2 en 16 november. 

Meer informatie lees je in Bijenhouden nummer 4 van 1 augustus en later via andere kanalen. Noteer de data nu alvast in de agenda.

Bijenmarkten in 2023

5 augustus - Zuidlaren (10.00 uur - 16.00)
5 augustus - Ugchelen (10.00 - 16.00 uur)
16 september - Bussum (10.00 - 16.00 uur)

Organiseer je in 2023 een bijen-, natuur- en/of honingmarkt? 
Stuur je info naar het NBV-bureau

Logo Nederlandse Bijenhoudersvereniging
0317 - 422 422 (10.00 - 14.00 uur)
nbvbureau@bijenhouders.nl | www.bijenhouders.nl

   

Imkernieuws nr. 7 van 2023 - juli

Bekijk online - Uitschrijven - Privacybeleid